Vanaf 1 juli zal in onze praktijk een psychologe starten, Kim Breugelmans.

Hieronder kan u alvast wat extra informatie vinden over haar. We verwelkomen haar alvast in ons team!

Voorstelling

Ik ben Kim Breugelmans, geboren in 1991 en opgegroeid in Kapellen waar ik nog steeds woon. Reeds sinds jonge leeftijd ben ik geboeid door mensen. Ook vandaag de dag geeft het mij veel voldoening om een meerwaarde te kunnen betekenen in het leven van iemand anders.

Vanaf juli start ik in de Driesprong als psychologisch consulente. Hiernaast ben ik reeds werkzaam bij Sport Medisch Centrum Nottebohm te Brecht. Mijn takenpakket hier bestaat uit het voeren van intake-en eindgesprekken met patiënten die starten/eindigen met de nek- en rugrevalidatie. Ook patiënten buiten de revalidatie die kampen met psychosociale moeilijkheden, psychosomatische klachten of chronische pijn zijn bij mij welkom. Verder geef ik relaxatietherapie in groep en individueel. Hiernaast organiseer ik op regelmatige basis infosessies over verschillende psychologische thema’s.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen zodat ik kwalitatieve hulpverlening kan blijven aanbieden. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen en lees vaak vakliteratuur.

Opleidingen:

2017-2019 Relaxatietherapie bij kinderen en volwassenen
aan KULeuven
2017 8-weekse cursus Acceptance and Commitment Therapy
aan ACT Academie Sara Bosman
2017 Verbindende communicatie en de magie van (zelf)empathie
aan Educatieve Academie
2013-2015 Master in de gezondheidsvoorlichting en –bevordering
aan Universiteit Gent
2010-2013 Bachelor toegepaste psychologie
aan Thomas More Hogeschool

 

Psychologische ondersteuning

Er zijn soms momenten in het leven waarbij je worstelt met vragen of moeilijkheden. Wanneer je hier niet alleen uit geraakt kan het zinvol zijn om iemand te raadplegen die je nieuwe inzichten aanreikt. Hier kan psychologische ondersteuning hulp bieden.

Je kan bij mij terecht wanneer je kampt met stressklachten, depressieve gevoelens, chronische pijn en psychosomatische klachten.  Psychosomatische klachten kunnen omschreven worden als lichamelijke kwetsbaarheid, die versterkt of uitgelokt wordt door psychologische factoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische pijnklachten zonder duidelijke oorzaak…

Tijdens het eerste gesprek brengen we jouw situatie, wensen en verwachtingen in kaart. Hierna kan een kortdurend behandeltraject volgen waarbij we oplossingsgericht werken. Dit met als doel je handvaten aan te reiken zodat je opnieuw grip krijgt op je gevoelens, gedachten en gedrag, kortom jouw leven.

Een vertrouwensrelatie is uiterst belangrijk binnen therapie. Alles wat er gezegd wordt tijdens de gesprekken is vertrouwelijk en wordt dus niet gecommuniceerd aan de artsen, tenzij jij hier toestemming voor geeft.

Concreet:

De stap zetten naar psychologische begeleiding is niet altijd evident. Hoe sneller je echter hulp zoekt, des te eerder je opnieuw een kwaliteitsvol leven kan leiden.

Je kan me telefonisch contacteren op maandag, woensdag en donderdag tussen 16u en 17u voor het maken van een afspraak. Dit kan op het nummer: 0495 88 29 25.

Een consult duurt 50 minuten en kost 45 euro.